Skip to main content

Een fijn thuis is belangrijk

Gaat het niet goed thuis? Dan is het belangrijk dat je hulp zoekt. 

jongeren_840.png


Wat kun je doen?

Het beste is om te praten met iemand in je omgeving bij wie jij je goed voelt. Denk aan je voetbalcoach, een klassenmentor of een ander iemand die je vertrouwt. Of de ouders van een goede vriend of vriendin. Of misschien praat je liever eerst met iemand ie je niet kent. In dat geval kun je gratis bellen of chatten met de kindertelefoon. Daar werken mensen met wie je vertrouwelijk praat zonder dat je je naam hoeft te vertellen.

Ben je oud genoeg om alleen naar de huisarts te gaan, dan kun je dat ook doen. Hij of zij luistert naar jouw verhaal en bespreekt dan met jou hoe je verder geholpen kan worden. 

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png


Ga je wonen in een Simba Familiehuis?

Wanneer je door problemen tijdelijk niet thuis kunt wonen, kan het zijn dat je komt te wonen in een Simba Familiehuis. Een Simba Familiehuis is een gewoon huis, in een gewone straat. In het huis wonen twee volwassenen, zij zijn de vaste begeleiders en verzorgers van jou en je broers en zussen. Samen met hulpverleners zorgen zij ervoor dat je de rust en ruimte krijgt om bij te komen. Daarna werken zij samen met jou, jouw ouders en de mensen die jullie goed kennen, aan herstel van jullie gezin. 

Naar je eigen school en sport 

We snappen dat het heel verdrietig is als je tijdelijk niet meer thuis kunt wonen. Wanneer je in een Simba Familiehuis gaat wonen, proberen we alles zoveel mogelijk ‘hetzelfde’ te houden. Je blijft contact houden met jouw ouders, familie en vrienden.  En we doen ons best om jou naar je eigen school te laten gaan. Zit je op een sport, of heb je een hobby? Dan zetten we ons ervoor in dat je dit gewoon kunt blijven doen bij jouw eigen club.