Skip to main content

Simba Familiehuizen voor jouw gezin

Gaat het niet goed in jouw gezin? En merk je dat je daardoor moeite hebt om je kinderen een veilige en gezonde thuissituatie te geven? Bijvoorbeeld doordat je kind zeer moeilijk gedrag vertoont, of doordat je zelf problemen hebt? Een oplossing kan dan zijn dat jij en je kind(eren) hulp en ondersteuning krijgen van Simba Familiehuizen.

Ouders_840.jpg


Wat is het Simba Familiehuis?

Denk jij dat het in jouw situatie kan helpen wanneer je kinderen tijdelijk ergens wonen? Zodat je gezin tot rust kan komen en jij samen met hulpverleners kunt werken aan de problemen die er zijn ontstaan? Dan zijn jouw kinderen welkom in een Simba Familiehuis. Je kinderen komen hier samen te wonen waar twee liefdevolle ouders hen verzorgen en professionele zorg bieden, de Simba Familiehuisouders.

 

Hulp bij het werken aan herstel

We snappen dat je als ouder het liefste zelf voor je kind wilt zorgen. Wanneer je kinderen in een Simba Familiehuis verblijven en je tot rust bent gekomen, ga je samen met ons werken aan de problemen die er zijn ontstaan in jouw gezin. Daarin sta je niet alleen, maar krijg je anderhalve dag per week steun van twee hulpverleners. Ook verbinden we alle mensen die voor jouw gezin belangrijk zijn, zoals familieleden, vrienden en kennissen. Gezamenlijk wordt er gekeken naar mogelijke oplossingen en herstel, zodat jouw kinderen, als dat kan, veilig terugkeren naar huis.

 

Zo gewoon mogelijk voor je kinderen  

Voor je kinderen is het erg verdrietig en ingrijpend wanneer ze ergens anders komen te wonen. We proberen het leven van je kinderen daarom zoveel mogelijk ‘hetzelfde’ te houden. We zetten ons ervoor in dat je kinderen in contact kunnen blijven met hun vrienden, vriendinnen en andere familieleden. En we doen ons best om ze naar hun eigen school en sport- of hobbyclubs te laten gaan. We vinden het belangrijk dat het contact tussen jou en je kind goed blijft als het tijdelijk niet bij jou kan wonen. Dat kan bijvoorbeeld door mee te helpen met de inrichting van de nieuwe kamer, mee te gaan naar school of doktersbezoek en uiteraard door je kind te zien in het Simba Familiehuis. 
 

Heb je vragen?

Neem dan voor meer informatie contact op met Stichting Jeugddorp De Glind via info@jeugddorpdeglind.nl of 0342-459030.
stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Els vond hulp bij het Simbahuis

Els was 25 toen ze besefte dat ze niet langer in staat was voor haar kinderen te zorgen. Ze klopte aan bij het Simbahuis in België. Hier biedt SOS Kinderdorpen opvang en begeleiding aan gezinnen die de opvoeding van hun kinderen tijdelijk niet kunnen garanderen.
 


Lees het interview met Els

 

Els