Skip to main content

Simba Familiehuisouder gezocht

Wil jij graag meewerken aan een innovatief project in de Nederlandse jeugdhulp?  Ben jij een professionele opvoeder die denkt in mogelijkheden en goed kan samenwerken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werken als Simba Familiehuisouder

Gezinshuisouder (in dit project ‘Simba Familiehuisouder’) zijn, is geen gewone baan in de zorg. Je zorgt, eventueel samen met je partner, voor enkele broertjes en zusjes die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Doel is familieversterking, herstel van de familiebanden en als het kan terugkeer naar huis. Als gezinshuisouder ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding: je biedt een stabiele vertrouwde omgeving en coördineert het dagelijkse leven. De nadruk daarbij ligt op het observeren, begeleiden en stimuleren van de kinderen.

Als Simba Familiehuisouder vang je deze kinderen op in jouw eigen huis. Je doet dit als zelfstandig ondernemer binnen de franchiseformule van Gezinshuis.com. In deze zorg sta je niet alleen. In de periode dat de kinderen bij jou verblijven, word je bijgestaan door het Simba-team; een familiebegeleider van SOS Kinderdorpen en de gedragswetenschapper van Stichting Jeugddorp de Glind. Samen met hen werk je aan het herstel van de relatie tussen ouders en kinderen. In de begeleiding is veel aandacht voor de rol van de eigen ouders, de aanwezige positieve krachten en uiteraard de veiligheid van de kinderen thuis.

Kathinka_Foto Nina Ruud_00007web.jpg

Simba Familiehuizen: gezinshuis gericht op terugkeer

Simba Familiehuizen is een familiegerichte methodiek die zich expliciet richt op het voorkomen dat families definitief uit elkaar vallen. Om te voorkomen dat families definitief uit elkaar vallen, worden broertjes en zusjes samen opgevangen. Alles in het Simba Familiehuis is erop gericht om de kinderen, indien mogelijk, weer terug te laten keren naar (een van) de ouders. Hierbij is veel aandacht voor het versterken en vergroten van het vangnet om de familie heen, het behoud van de normale omgeving en het contact met de eigen ouders tijdens de uithuisplaatsing. De eigen ouder(s) krijgen intensieve ondersteuning door een familiebegeleider.

De methodiek is onderdeel van een project waarvan het doel is om samen met partners te leren van de ervaringen tijdens het project. Daartoe wordt tijdens het project een onderzoek gestart, waar alle betrokkenen aan gaan bijdragen. Meer informatie over Simba Familiehuizen vind je in de brochure Simba Familiehuizen in het kort.

Wat vragen wij?

Als Simba Familiehuisouder:

 • benader je kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind;
 • ben je in staat het ouderschap te ‘delen’ met de eigen ouders van de kinderen;
 • bezit je de sociale en communicatieve vaardigheden om samen te werken met het Simba-team, scholen en externe instanties;
 • beschik je over doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een hoge betrokkenheid;
 • werk je volgens het hulpverleningsplan en reflecteer je systematisch op jouw eigen handelen, waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering;
 • beschik je over een zorg gerelateerde HBO opleiding;
 • ben je bij voorkeur woonachtig in de regio Utrecht, Amersfoort of Apeldoorn.

Wat bieden wij?

 • de kans om jouw kennis en ervaring in te zetten in een innovatief en ambitieus project;
 • professionele begeleiding door ons pedagogisch team én een ervaren onderzoeksbureau;
 • veel ruimte voor eigen initiatief en invulling als zelfstandig ondernemende gezinshuisouder;
 • ondersteuning en begeleiding vanuit Gezinshuis.com bij de start van je gezinshuis en de dagelijkse praktijk;
 • samenwerking met ervaren organisaties in de jeugdhulp;
 • de mogelijkheid om extra scholing te krijgen.

Interesse?

Meer informatie vind je in de brochure Simba Familiehuisouders

Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Gezinshuis.com via 0345450253 of info@gezinshuis.com.

Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatie naar info@gezinshuis.com. Vermeld daarbij om welke vacature het gaat. We kijken uit naar je reactie!

De selectieprocedure start met een gesprek met een van de accountmanagers van Gezinshuis.com en een ervaren franchisenemer. Daarop volgen onder andere een referentiecheck, VOG-aanvraag, competentietest en het indienen van een ondernemingsplan.